Een 'spatiepauze' - weet je wat dat is? Een spatie is een lege ruimte tussen twee woorden, en een pauze is een lege ruimte tijdens het werken of tijdens een voorstelling. Misschien is een 'spatiepauze' dus wel een beetje dubbelop, een soort van tautologie. Maar misschien ook wel niet. Hoe dan ook: nadat ik meer dan negen jaar lang bijna dagelijks een voorbeeld van onjuist spatiegebruik op mijn website heb geplaatst, heb ik eind december besloten om even een spatiepauze te nemen. Na meer dan 3700 voorbeelden is dat best even wennen, maar eigenlijk bevalt het me wel. Die spatiepauze kan dus nog wel even duren. Dat betekent dat er voorlopig even geen nieuwe voorbeelden van onjuist spatiegebruik op mijn website verschijnen.
Wat moet jij nou doen tijdens mijn spatiepauze? Je zou me kunnen volgen op Twitter op Facebook, want daar schrijf ik de komende tijd nog wel af en toe wat. Je zou iedere dag zelf een willekeurig spatievoorbeeld op de website kunnen bekijken (met zes weken lang tweemaal daags een willekeurig voorbeeld kun je afkickverschijnselen voorkomen). Je zou Weg om legging op je nachtkastje kunnen leggen zodat je er af en toe een stukje in kunt lezen. Je zou me kunnen boeken voor een vermakelijke Spatielezing voor je vrienden, collega's of klanten. En als je net als ik van taal, geschiedenis en nutteloze feitjes houdt, vind je het misschien ook wel leuk om mijn website Over straatnamen te volgen. Dat laatste kan ook via Twitter.
Je hoeft natuurlijk niet stil te gaan zitten terwijl ik mijn spatiepauze houd. Blijf letten op onjuist spatiegebruik. Blijf mensen op de vingers tikken als ze een spatiefout maken. Blijf corrigerende tweets uitdelen. En blijf gerust ook linken naar www.spatiegebruik.nl.
Zo, dan ga ik nu weer verder met mijn spatiepauze. Ik ben benieuwd hoelang het duurt tot ik weer normaal naar De Wereld Draait Door, een menukaart, een bestelwagen of een reclamebord kan kijken.